‘lijf-time’ (Ned – <Eng) (de (m);-en) 1 coaching gericht op het accepteren, begrijpen en voelen van jezelf en je lijf; 2 zoektocht naar een duurzame levensstijl; 3 effectief omgaan met passies, emoties en gedachten; 4 (de) tijd om te leven; 5 song titel 'Now I have the time of my life'

Lijftime » Coaching

AFSLANKEN VERMINDERT RISICO CHRONISCHE ZIEKTEN

Goede begeleiding zorgt voor minder gewicht en betere gezondheid

Wie te zwaar is, loopt het risico op chronische ziekten, zoals obesitas of diabetes. Een leefstijlverandering kan dat proces uitstellen of zelfs voorkomen. Lijftime geeft praktische adviezen en begeleidt intensief haar cliënten in het afslankproces. Daarmee raken ze niet alleen kilo’s kwijt, ze doen veel meer voor hun (geestelijke) gezondheid. In veel gevallen wordt de begeleiding vergoed door zorgverzekeraars. Een overzicht van de vergoedingen is te vinden op http://www.gewichtsconsulenten.nl/index.php/zorgverzekeraars.


Zorgmodule Ministerie VWS

“Goede voeding en een gezond gewicht zijn ontzettend belangrijk,” zegt Tabitha Dingjan, gewichtsconsulent in Utrecht. In januari is, in opdracht van het Ministerie van VWS, de Zorgmodule Voeding uitgebracht. Deze module is er om onderscheid te maken in de verschillende niveaus van voedingszorg. Voor sommige mensen zijn algemene adviezen heel geschikt om af te vallen, anderen, zoals mensen met allergieën, hebben een speciaal afgestemd dieet nodig. “In mijn praktijk kan iedereen terecht die gebaat is bij gezonde voeding,” zo vertelt Tabitha. “Maar voor mensen met een verhoogd risico kan begeleiding bij de gewichtsconsulent een zeer goede keuze zijn. Ik werk niet alleen aan gewichtsvermindering, maar begeleidt een client ook met het verminderen van andere gezondheidrisico’s en stressfactoren.”

Gewoon gezond

Wie even googelt, kan genoeg afslankbegeleiders vinden. “In plaats van maaltijdvervangers of afslankmiddelen gebruikt een gewichtsconsulent gezonde voeding. Dat klinkt simpel en toch ligt het voor de hand om verandering buiten jezelf te zoeken. De begeleiding die Lijftime biedt, ligt in lijn met de Zorgmodule, vertelt Tabitha. Het gevolg is dat de cliënten minder wegen, fitter zijn en dus ook veel minder risico lopen op die chronische ziekten.” Veel verzekeraars bieden vanuit de aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor de begeleiding van de consulten van de gewichtsconsulenten, aangesloten bij de beroepsvereniging BGN. Een overzicht van de vergoedingen is te vinden op www.gewichtsconsulenten.nl.

Meer dan afslankcoaching

Lijftime helpt mensen met overgewicht in het vinden van een gezond en eerlijk voedingspatroon. En niet alleen dat, de onderliggende blokkades om niet eerder al een gezond leven te leiden worden uit de weg geruimd. Het is een confronterende weg en een bevrijdende weg. Een verontrustend feit is dat de VN afgelopen jaar heeft gemeld dat het aantal mensen dat op de wereld aan de problemen van 'overvoeding' lijdt voor het eerst het aantal van hen die aan ondervoeding lijdt overtreft. Is dit een luxe probleem? Neem je eigen verantwoordelijkheid en ga bewust met je voeding en lichaam om. Kies voor een aantrekkelijke en vitale lifestijl!

Programma 'Fit for a Lifetime'

Ga deze uitdaging aan en meld je aan voor het afslankprogramma van Lijftime 'Fit for a Lifetime'. Dit programma heeft de volgende onderdelen; 8 coachingsessies, 2 middagen boodschap-begeleiding en meekoken in de keuken, sport- en bewegingsadvies en een 2 uur durende workshop in de Moestuin Maarschalkerweerd. Dit pakket is in totaal 550 Euro en komt in aanmerking voor vergoeding door de ziektekostenverzekering! Kijk op de deze site om te zien welke vergoeding jouw zorgverzekeraar geeft: http://www.gewichtsconsulenten.nl/index.php/zorgverzekeraars

 

Litouwen aardbeien